12 Tips Kemas Pakaian dan Barang Untuk Travel Cara Mudah dan Optimum

cara kemas pakaian travel-01

Aktiviti travel memang menyeronokkan. Selain memikirkan tentang tempat, penginapan, dengan siapa nak travel dan sebagainya, salah satu perkara penting yang perlu dilakukan terlebih dahulu sebelum menuju ke destinasi percutian ialah mengemas pakaian dan barang-barang yang ingin di bawa.

Baca lagi : Ini 9 Tips Keselamatan Ketika Travel.

Mengemas beg travel pun penting tau. Cara mengemas yang betul dapat mengoptimumkan barang dan pakaian dalam satu beg yang bersesuaian. Jadi tak perlulah kita bawa beg banyak-banyak kan. Lagi senang nak bergerak tak perlu pening-pening dengan beg yang banyak.

Cuba bayangkan kalau situasi sebelah tangan kena tarik bagasi, atas bahu pulak ada beg lain, kat belakang pulak ada beg sandang belakang. Baca pun boleh rasa kepenatan tu macamna kan apatah lagi kalau kita terpaksa mengharungi situasi macam tu.

Baca lagi : 5 Jenis Beg Yang Sesuai Untuk Travel

Jom kita tengok video di bawah. Ada ditunjukkan 12 tips mengemas dalam beg travel dengan cara yang optimum, kemas dan teratur. Mungkin anda boleh dapat idea melalui video ini. Kredit video, Howdini Hacks melalui Youtube.

Suka Dengan Artikel Ini? LIKE & SHARE Sekarang. Ingin dapatkan lebih banyak info menarik dan pakej-pakej percutian murah dalam dan luar negara? Daftar secara percuma dibawah. Hanya masukan NAMA & EMEL anda.

 

 

SUKA DENGAN ARTIKEL INI?

Mahu Dapatkan Lebih Banyak Info Tips & Destinasi Travel Menarik Serta Pakej Travel Murah? Daftar Sekarang. Hanya Masukan NAMA & EMAIL Secara PERCUMA

Leave a Reply

error: Content is protected !!